Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sarkozy (Γαλλία): Ζητά επανεξέταση των αρχών λειτουργίας της ΕΕ – Ανάγκη για μία νέα συνθήκη Σένγκεν

Sarkozy (Γαλλία): Ζητά επανεξέταση των αρχών λειτουργίας της ΕΕ – Ανάγκη για μία νέα συνθήκη Σένγκεν
Στο επίκεντρο της διαβούλευσης τοποθετεί το μεταναστευτικό ζήτημα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
Για την ανάγκη κάθετης επανεξέτασης των ορών λειτουργίας της ΕΕ έκανε λόγο ο Nicholas Sarkozy, ηγέτης του κόμματος της Αντιπολίτευσης στη Γαλλία, Union for a Popular Movement, σε ομιλία του σε υποστηρικτές του κόμματος.
Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος φαίνεται να ανακτά τη χαμένη δημοτικότητά του, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα συνθήκη Σένγκεν, η οποία δεν θα λειτουργήσει επικουρικά, αλλά θα αντικαταστήσει την προηγούμενη.
Τόνισε, συγκεκριμένα, πως «είναι απαραίτητο να αλλάξει η δομή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και, στη συνέχεια, να καθοριστούν οι όροι της αλληλεγγύης».
Η Γαλλία είναι μια χώρα «ανοιχτή από γεωγραφική άποψη», ωστόσο το ζήτημα της ρύθμισης των μεταναστευτικών ορών, γίνεται ολοένα και πιο αναγκαίο, επεσήμανε στη συνέχεια ο Sarkozy.
«Φυσικά, δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθαίνουν σε μικρή απόσταση από τη Γαλλία, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να σώζεις τη ζωή κάποιου, από το να δημιουργείς ένα ολόκληρο σύστημα στο οποίο η απάτη γίνεται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, γεγονός, που λειτουργεί εις βάρος των φορολογούμενων της Γαλλίας», κατέληξε ο γάλλος πολιτικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης