Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Η ΝΔ θέλει συμφωνία που θα κρατά ζωντανή την ανάκαμψη - Να αποφευχθεί η ρήξη με τους εταίρους

Σαμαράς: Η ΝΔ θέλει συμφωνία που θα κρατά ζωντανή την ανάκαμψη - Να αποφευχθεί η ρήξη με τους εταίρους
«Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει πολύ οδυνηρά μέτρα»
«Αν η κυβέρνηση θελήσει βοήθεια, η ΝΔ είναι έτοιμη να τη δώσει» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως «Λευκή επιταγή για να διαλύσουν τον τόπο δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς».
Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», εμφανίζεται βέβαιος ότι η  κυβέρνηση «θα αναγκαστεί να πάρει πολύ οδυνηρά μέτρα και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό», ενώ εκτιμά ότι «αυτό που οι ίδιοι κατά βάθος θέλουν, οδηγεί σε ρήξη με τους δανειστές».
Ακόμη, εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες υπό δύο προϋποθέσεις: Πρώτον να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα στα οποία έχει αυτοεγκλωβιστεί και δεύτερον να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα που λένε στον κόσμο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως οφείλουν τα κόμματα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να κόψουν τα ψέματα και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη.
Για να πιάσουν τόπο οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και αποδοχή από όλους».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει στήριξη όταν για παράδειγμα επαναφέρει το άσυλο της «παρανομίας» στα πανεπιστήμια ή «αφήνει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες και διευκολύνει την απελευθέρωση τρομοκρατών».
Σχετικά με το εάν η ΝΔ στηρίξει τη συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, υπογραμμίζει πως η ΝΔ θέλει «μία συμφωνία που θα κρατά ζωντανή την ανάκαμψη» που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πετύχει.
Όπως αναφέρει, «όλοι θέλουμε συμφωνία.
 Όλοι θέλουμε να αποφευχθεί η ρήξη με τους εταίρους μας.
Αλλά κανείς δεν θέλει να επιβληθούν στον λαό φόροι για να χρηματοδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό κράτος που δημιουργεί.
Κόστος για να παραμείνουμε στο ευρώ είναι ένα πράγμα.
Κόστος για να φτιάξει το μεγάλο κομματικό του κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικό πράγμα».
Πάντως, η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μπορεί να βγει από τα μνημόνια και την κρίση με αλλαγή πολιτικής.
Κατά τον ίδιο, «αν εξακολουθεί η κυβέρνηση να ανατρέπει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και να βάζει φόρους για να εξυπηρετήσει το κομματικό κράτος, τότε το πράγμα θα χειροτερεύει και ο χρόνος που θα χρειαστεί μετά για να διορθωθεί η ζημιά θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος».
Τέλος, ο κ. Σαμαράς τονίζει την ανάγκη η ΝΔ να είναι συμπαγής και έτοιμη, μακριά από προσωπικές στρατηγικές.
Σχετικά με τα σενάρια που κάνουν λόγο για πολιτικό φλερτ μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Κ. Καραμανλή, απαντά ότι  «πιστεύω ότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης