Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος: Πιθανή η αναβολή της αγοράς των επίμαχων αεροσκαφών, αξίας 500 εκ. δολαρίων

Ήσυχος: Πιθανή η αναβολή της αγοράς των επίμαχων αεροσκαφών, αξίας 500 εκ. δολαρίων
«Η τελική απόφαση θα συζητηθεί σε επόμενο ΚΥΣΕΑ ή υπουργικό συμβούλιο»
Το ενδεχόμενο αναβολής – ακύρωσης της επίμαχης συμφωνίας για την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών, αξίας 500 εκ. δολαρίων, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.
Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Κ. Ήσυχος εξήγησε πως πρέπει «να σταθμίσει κανείς την οικονομική συγκυρία της στιγμής και να δει αν αυτό το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί ή να παγώσει για κάποιο διάστημα προκειμένου να εξυπηρετήσουμε άλλες οικονομικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα η ανθρωπιστική κρίση».
Πάντως, διευκρίνισε πως «η τελική απόφαση θα συζητηθεί σε επόμενο ΚΥΣΕΑ ή υπουργικό συμβούλιο και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ».
Όπως αποσαφήνισε, η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και του Πάνου Καμμένου είναι η προώθηση των αναγκαίων προμηθειών συντήρησης και ανταλλακτικών και τίποτα άλλο.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κατέστησε σαφές πως οι διαπραγματεύσεις είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς «είχανε πέσει οι προϋπογραφές, είχαν γίνει όλα τα προσύμφωνα και τα λοιπά και επειδή είναι αεροπλάνα αεροναυτικής συνεργασίας εγώ δεν θα μπω στην ουσία εάν αυτά τα αεροπλάνα αυτή τη στιγμή είναι τα καλύτερα ή τα χειρότερα, έχω διαβάσει τους φακέλους ως αναπληρωτής υπουργός έχω θέσει και τους προβληματισμούς μου εντός της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης