Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν επέλεξε η κυβέρνηση να έχει αντίπαλο τον Στουρνάρα – Διεκδικεί ρόλο που τον υπερβαίνει θεσμικά

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν επέλεξε η κυβέρνηση να έχει αντίπαλο τον Στουρνάρα – Διεκδικεί ρόλο που τον υπερβαίνει θεσμικά
Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μοιάζει με κινούμενη άμμο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Στα ύψη διατηρείται η «κόντρα» του ΣΥΡΙΖΑ με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα.
Ύστερα από τα διαδοχικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» αλλά και τις επιθέσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ.Στουρνάρα, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν ήταν η κυβέρνηση που επέλεξε να έχει τον κ. Στουρνάρα ως αντίπαλο.
Ο διοικητής της ΤτΕ είναι πολιτικό πρόσωπο που θέλει να παρέμβει μέσα στην κρίση του παλαιοκομματισμού και διεκδικεί για τον εαυτό του, έστω παρασκηνιακά, ένα ρόλο που τον υπερβαίνει θεσμικά» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Φίλης.
Όπως είπε, ο διοικητής της ΤτΕ δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να έχει σύστημα αναφοράς το μνημόνιο και την τρόικα αλλά να θεωρεί ότι είναι μέλος της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση.
Σε κάθε περίπτωση ο κ.Φίλης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Στουρνάρα.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ.Φίλης υποστήριξε πως μοιάζει με κινούμενη άμμο.
«Είμαστε τόσο κοντά και όμως τόσο μακριά», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι εταίροι δεν πρέπει να δίνουν τελεσίγραφα, γιατί τότε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η δημοκρατική απάντηση της ελληνικής πλευράς.
«Εάν η συμφωνία που θα επιτευχθεί, κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις εκλογές, τότε θα χρειάζεται νέα λαϊκή εξουσιοδότηση» τόνισε ο κ. Φίλης, ο οποίος αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, επεσήμανε πως υπάρχουν και νέα γεωπολιτικά δεδομένα, καθώς πλέον όλοι μιλάνε έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης