Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tσίπρας: Ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές - Επιμένει σε έκτακτο Eurogroup η Αθήνα - Συνεδριάζει το Brussels Group

Tσίπρας: Ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές - Επιμένει σε έκτακτο Eurogroup η Αθήνα - Συνεδριάζει το Brussels Group
Υπάρχει προετοιμασία στα υπουργεία για νομοσχέδια, αλλά αυτά θα κατατίθενται στη βάση της πορείας της διαπραγμάτευσης
Σαφείς κατευθύνσεις για το πως θα κινηθεί η ελληνική πλευρά στο πλέον κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή πιο ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, σε ιδιαίτερα κατηγορηματικό τόνο ξεκαθάριζε ότι "ο Αλέξης Τσίπρας, παρόντος του Γιώργου Χουλιαράκη, ζήτησε τα ελληνικά τεχνικά κλιμάκια να κινηθούν άμεσα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας", με τον πρωθυπουργό να τονίζει παράλληλα πως "δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές".
Η ίδια πηγή γνωστοποίησε πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου αύριο σε επίπεδο Brussels Group, με την ελληνική πλευρά να επιμένει στην ανάγκη ενός έκτακτου Eurogroup, καθώς και οι εταίροι γνωρίζουν καλά πως το χρονικό όριο βρίσκεται στο τέλος Μαΐου.
Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίων, η ίδια κυβερνητική πηγή επεσήμανε ότι υπάρχει προετοιμασία στα υπουργεία, αλλά τα νομοσχέδια θα κατατίθενται στη βάση της πορείας της διαπραγμάτευσης.
"Ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης επικεντρώθηκε στην αναζήτηση εσόδων ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η δημοσιονομική πίεση", αποκάλυψε η ίδια πηγή.
Το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός συζήτησαν εκτενώς τα φορολογικά μέτρα στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης φορολόγησης, της πάταξης της φοροδιαφυγής και κυρίως της μεταφοράς των φορολογικών βαρών στα υψηλά και πολύ υψηλά στρώματα.
Η ίδια πηγή τόνισε πως, αν και θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σήμερα δεν έγινε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον ηγέτη ή θεσμικό.
Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν έγινε κάποια εκτενής αναφορά, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι αυτό που υπάρχει στο τραπέζι είναι η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης