Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κινητικότητα και κέρδη για μετοχές του Mid Cap - Αποτελέσματα, αναβαθμίσεις και MSCI δίνουν αφορμές

Κινητικότητα και κέρδη για μετοχές του Mid Cap - Αποτελέσματα, αναβαθμίσεις και MSCI δίνουν αφορμές
Στο προσκήνιο με κέρδη έως 8,84% μετοχές του Mid Cap όπως Fourlis, Frigoglass, Σωλ. Κορίνθου, Intralot, Lamda Development - Αποφόρτιση στο φινάλε...
(upd 2) Μπορεί οι τράπεζες να είναι το απόλυτο φετίχ του ελληνικού χρηματιστηρίου, τόσο για «σοβαρούς» επενδυτές όσο (κυρίως) για τους περισσότερο… τυχοδιώκτες και ταχύρυθμους, όμως υπάρχουν και χαρτιά που έχουν αυξήσει την κινητικότητά τους εσχάτως.
Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, αναβαθμίσεις αλλά και αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI, δίνουν κάποιο αυξημένο παλμό (και) στο χώρο των μετοχών της μεσαίας αποτίμησης.
Μετοχές του Mid Cap όπως Fourlis, Frigoglass, Intralot, Lamda Development, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, Σωλ. Κορίνθου, ΕΛΤΕΧ Άνεμος και Υγεία έχουν δείξει κάποια αφύπνιση στις 15 τελευταίες τις εβδομάδες της αντίδρασης από 21 Απριλίου, έχοντας μάλιστα άνοδο από 15% έως 51,55%!
Παράλληλα, η Σιδενόρ έχει άνοδο περί το 90% τελευταία, αλλά βεβαίως λόγω της συγχώνευσης και της σχέσης ανταλλαγής με τη Viohalco.
Πιο αναλυτικά, η Fourlis ξεχωρίζει τελευταία με άνοδο 65% από τα χαμηλά της αγοράς στις 21 Απριλίου και στις 15 συνεδριάσεις που έχουν ακολουθήσει.
Σήμερα, η Fourlis ενισχύθηκε εκ νέου κατά 8,84% με κλείσιμο στα 3,20 ευρώ, διακινώντας όγκο 245.000 τεμάχια.
Ρόλο στην καλή εικόνα της μετοχής έπαιξε η αναβάθμιση από τη Eurobank Equities που διατυπώνει σύσταση αγοράς από hold, τιμή-στόχο τα 4,9 ευρώ, ήτοι περίπου 55% υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή της μετοχής!
Η Frigoglass, παρά τις αρχικές πιέσεις και παρ’ ότι διαγράφηκε από το δείκτη MSCI Small Cap, γύρισε γρήγορα θετικά κλείνοντας με άνοδο 5,26% στα 2 ευρώ (ενώ έφτασε έως το 8,42%), κερδίζοντας 32,45% στις 15 τελευταίες συνεδριάσεις.
Η Intralot δεν κράτησε σήμερα τα αρχικά της κέρδη που έφτασαν εώς το 6,40% καθώς άλλαξε το κλίμα, ενώ η Lamda Development ενισχύθηκε κατά 1,58%, ανεβάζοντας την απόδοσή της στο 30% στις 15 συνεδριάσεις από το «γύρισμα» της αγοράς.
Η Σωλ. Κορίνθου ενισχύθηκε κατά 1,83% την Τετάρτη, ενώ έχει άνοδο 24% το 15ήμερο.
Η Σιδενόρ ενισχύεται άνω του 90% τελευταία, λόγω της σχέσης ανταλλαγής με τη Viohalco.
Καλή εικόνα έχουν τελευταία – εξ αντανακλάσεως – και οι άλλες μετοχές του ομίλου Viohalco, καθώς η Χαλκόρ ενισχύεται κατά 37,86% στις 15 τελευταίες συνεδριάσεις, τα Ελλ. Καλώδια κερδίζουν 37%, ενώ η Ελβάλ βρίσκεται στο +20%.
Ασφαλώς, οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη κινητικότητα στο χώρο της μεσαίας ή και μικρότερης αποτίμησης, είναι κάτι ευπρόσδεκτο και απαραίτητο για την αγορά, που «διψά» για καλλιέργεια επενδυτικού ενδιαφέροντος πέρα από την «κάστα» των τραπεζών και του FTSE 25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης