Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος: Στο World Economic Forum η εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS

Ήσυχος: Στο World Economic Forum η εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS
O Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί το World Economic Forum
Τη διαβεβαίωση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το World Economic Forum, το οποίο διοργανώνεται στη Ρωσία στις 18 Ιουνίου, εξέφρασε ο Κώστας Ήσυχος.
Ειδικότερα, μιλώντας στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί το World Economic Forum, προκειμένου να εξεταστούν οι προοπτικές συμμετοχής της Ελλάδας στη δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).
«Η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με τις χώρες των BRICS» εξήγησε ο Κ. Ήσυχος.
Όπως ενημέρωσε, κατά την επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αγία Πετρούπολη «θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες και θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση του ζητήματος συμμετοχής της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα.
«Αυτό θα σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου, που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως «θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης».
«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση (σ.σ. της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού). Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασισθούμε σε κάτι»
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS, Sergei Storchak.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, επιβεβαιώθηκε ότι η Ρωσία κάλεσε την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρώσο αξιωματούχο για το κάλεσμα, εκφράζοντάς του, παράλληλα, τη θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.
Όπως προσθέτουν, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS, στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης