Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) στον Στουρνάρα (ΤτΕ): Αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός δεν γίνεται!

Επίθεση Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) στον Στουρνάρα (ΤτΕ): Αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός δεν γίνεται!
«Πόλεμο» κατά του Γ. Στουρνάρα έχει κηρύξει η κυβέρνηση με αφορμή το e-mail
Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την κυβέρνηση.
«Δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας «Στο Κόκκινο».
«Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ», τόνισε ο κ. Φίλης.
Και συμπληρώνει ότι δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση".
Δεν μπορεί να είστε και αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Τέλος, στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτή την υπονόμευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι «δεν πρέπει η κυβέρνηση να προβεί σε βιαστικές κινήσεις και ανοίξει ένα νέο εσωτερικό μέτωπο με τον αρχιτραπεζίτη της χώρας την στιγμή που έχει εστιάσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό μέτωπο των διαπραγματεύσεων».

Η επίθεση της Αυγής στον Γ. Στουρνάρα
Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε σήμερα και η εφημερίδα «Αυγή».
Με τίτλο «Υπόλογος ο Στουρνάρας» η εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ότι ο διοικητής της ΤτΕ είναι διπλά εκτεθειμένος για το περιβόητο e-mail και χαρακτηρίζει την ΤτΕ «όργανο» κατά της κυβέρνησης.

Ειδικότερα το δημοσίευμα αναφέρει:
Διπλά εκτεθειμένος βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα "κατάρρευσης" όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η "διάψευση" του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του "παιχνιδιού" εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών.
Ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο για τα περί "προϊόντος υποκλοπής", δεν αποτελούν παρά μια ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail.
* Διαψεύστηκε η "διάψευσή" του για το υπονομευτικό e-mail:
Μετά τον αποστολέα, εμφανίστηκε και ο παραλήπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης