Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση του Raul Castro με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρωθυπουργό Renzi

Συνάντηση του Raul Castro με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρωθυπουργό Renzi
Αν ο Φραγκίσκος συνεχίσει να μιλά με αυτό τον τρόπο, αργά ή γρήγορα θα ξαναρχίσω να προσεύχομαι
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο πρόεδρος της Κούβας Raul Castro στο Βατικανό, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τον ιταλό πρωθυπουργό Mateo Renzi στο κυβερνητικό μέγαρο.
Η συνάντηση με τον πάπα, ήταν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μια ιδιωτική ακρόαση και διήρκεσε σχεδόν μία ώρα καθώς το κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο.
O Castro δήλωσε θαυμαστής του Ποντίφικα λέγοντας πως «εντυπωσιάσθηκε από την σοφία και την ταπεινότητά του» ενώ αποκάλυψε ότι διαβάζει όλες τις ομιλίες του και δεν δίστασε να δηλώσει: «Αν ο Φραγκίσκος συνεχίσει να μιλά με αυτό τον τρόπο, αργά ή γρήγορα θα ξαναρχίσω να προσεύχομαι».
Αποχωρώντας από το Βατικανό, ο Castro είπε στους δημοσιογράφους ότι ευχαρίστησε τον ποντίφικα για τη συμβολή του στην επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ και ότι οι Κουβανοί αναμένουν με ενθουσιασμό την νέα επίσκεψη του Φραγκίσκου στο νησί τους, τον Σεπτέμβριο.
Στο τέλος της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Renzi, ο πρόεδρος της Κούβας υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι άριστες και πρόκειται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.
«Είμαι βέβαιος ότι με την Ιταλία θα καταφέρουμε να λύσουμε γενικότερες διαφορές που δεν θα έπρεπε να έχουν προκύψει ποτέ. Διαφορές οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της εισαγωγής μακρινών σεναρίων», τόνισε ο Κουβανός πρόεδρος.
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος του μήνα η Γερουσία των ΗΠΑ θα αφαιρέσει την Κούβα από την λίστα των χωρών που κατηγορούνται για τρομοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι «το εμπάργκο συνεχίζει να υφίσταται, αλλά ο Obama είναι μειοψηφία στο Κογκρέσο». «Μας κατηγορούν ότι δεν σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ποιος, όμως, τα σέβεται; Η υγεία και η παιδεία είναι μπίζνες ή δικαιώματα; Κατά την άποψή μας είναι δικαιώματα και για τα δικαιώματα αυτά εμείς ξοδεύουμε πολλά χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κουβανέζικης κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης