Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (υπ. Εσωτερικών): Αν δεν αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι εταίροι, δεν θα καταλήξει η συζήτηση

Βούτσης (υπ. Εσωτερικών): Αν δεν αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι εταίροι, δεν θα καταλήξει η συζήτηση
Η κατάσταση δεν κλειδώνει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση
«Συγκρατημένος αισιόδοξος» σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών,  Ν. Βούτσης, τονίζοντας πως αν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα  οι εταίροι, «δεν μπορεί να καταλήξει η συζήτηση», καθώς «δεν μιλάμε περί λιτότητας, μιλάμε περί ασφυξίας ανελέητης για τα δυο επόμενα χρόνια».
Ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 98,4, αναφορικά χαρακτήρισε τις απαιτήσεις των εταίρων ως  «πάρα πολύ σκληρές, πέραν της 5ης αξιολόγησης», σημειώνοντας πως «δεν έχουν απλώς φύγει από την 20η Φεβρουαρίου.
Αξιολογούν με βάση όλη τη λίστα της 5ης αξιολόγησης της προηγούμενης κυβέρνησης, σα να μην έχουν απέναντί τους άλλη κυβέρνηση.
Έχουν φέρει στο τραπέζι πράγματα, τα οποία δεν είχαν δεχθεί οι κύριοι Σαμαράς – Βενιζέλος».
Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι μια παρένθεση, σοβαρή γι αυτούς.
Μπορεί η οικονομία της να είναι ένα ελάχιστο ποσοστό της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά το «επεισόδιο Ελλάς» είναι πάρα πολύ σοβαρό για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως εκ τούτου συγκρούονται κάθε στιγμή δυο γραμμές».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «η κατάσταση δεν κλειδώνει.
Κι όταν δίνουμε κάθε εβδομάδα αυτά τα απίστευτα ποσά γύρω-γύρω, στην κ. Lagarde, όταν από τον Αύγουστο δεν έχουμε πάρει ευρώ ως χώρα, αυτό έχει μια ημερομηνία, για να μην πω, λήξης.
Μια ημερομηνία ενδεχομένως αλλαγής γραμμής, πλεύσης».
Περαιτέρω, ο κ. Βούτσης κάνοντας αναφορά στην απόφαση της ΚΕΔΕ σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα,  την χαρακτήρισε ως «αρνητική έκπληξη» και «συνδικαλισμό παλαιού τύπου», σημειώνοντας πως η απόφαση δεν εκφράζει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.
Την απέδωσε σε «μια μεγάλη ενδοπαραταξιακή διένεξη μέσα στον ευρύτερο χώρο της δεξιά και της κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στη Ν. Δημοκρατία και με κάποιους κυρίους εκ του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουν κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς».
Όπως ανέφερε ο υπουργός, για το θέμα υπήρξε συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό και «βγήκαν πανευτυχείς.
Τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε ότι πάμε να τους πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω.
Κάτι πράγματα στο όριο του ακατάληπτου.
Και λυπάμαι πάρα πολύ για την Αυτοδιοίκηση.
Έτσι χάνει το κύρος της».
Αναφορικά με το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για υπονομευτικές διαρροές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να παρουσιασθεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι όπως τα μέλη της κυβέρνησης έτσι και ο κ. Στουρνάρας δοκιμάζεται ως προς το «εάν έχει κάνει πραγματικά κάθε προσπάθεια ή δεν την έχει κάνει -και αυτό το ξέρουν οι στενοί οικονομικοί επιτελείς της κυβέρνησης- για να βρεθούν οι πόροι που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στη χώρα αυτό το 15νθήμερο ή αυτούς τους μήνες».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο αίτημα του κ. Βαρουφάκη για «τις λίστες με όλα τα στοιχεία που αφορούν τα δάνεια ομίλων και άλλα πράγματα, στα οποία υπάρχει μια γραφειοκρατική καθυστέρηση για να μην πω άρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης