Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Την Τρίτη, 12 Μαΐου η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Παιδείας

Βουλή: Την Τρίτη, 12 Μαΐου η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Παιδείας
Θετική ανταπόκριση είχαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ
Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο επί των άρθρων και επί του συνόλου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Η σημερινή συζήτηση της Βουλής ξεκίνησε με σχετική πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη, με στόχο την κατάθεση απόψεων και προτάσεων και από άλλους βουλευτές.
Θετική ανταπόκριση είχαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουράκης υπογράμμισε το μεταβατικό αλλά και επιτακτικό, ως προς τις ανελαστικές ημερομηνίες, ρόλο του νομοσχεδίου και επεσήμανε πως θα ακολουθήσει πολύ μεγάλος διάλογος με στόχο την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο.
Όσον αφορά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των λυκείων, προστίθεται μία διδακτική ώρα Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών σε αντικατάσταση μίας ώρας Λογοτεχνίας για τους μαθητές όλων των κατευθύνσεων.
Επίσης στον κατάλογο των πρότυπων σχολείων προστίθεται η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων, μετά από σχετική πρόταση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, αντιπολίτευσης και συμπολίτεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης