Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από το ΤΧΣ ζήτησε ο Τσίπρας λόγω της υπόθεσης του παλαιού ΤΤ

Την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από το ΤΧΣ ζήτησε ο Τσίπρας λόγω της υπόθεσης του παλαιού ΤΤ
Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση του παλαιού ΤΤ
Την παραίτησή της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ζήτησε την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης για την απομάκρυνση της Αν. Σακελλαρίου από το ΤΧΣ συνδέεται με την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση του παλαιού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο www.bankingnews.gr πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός ως προς την απόφασή του να ζητήσει την απομάκρυνση της Αν. Σακελλαρίου από το ΤΧΣ.
Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη παρέπεμψε 40 άτομα, μεταξύ των οποίων και την Αν. Σακελλαρίου, σε δίκη λόγω της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του παλαιού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η εισαγγελέας αποδίδει στους κατηγορούμενους σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης, περιγράφοντας ένα πάρτι εκατομμυρίων γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που κατέληξε σε ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου, τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.
Στην εισαγγελική πρόταση, που αριθμεί σχεδόν χίλιες σελίδες περιγράφονται οι πολυδαίδαλοι μηχανισμοί που φέρονται, κατά την εισαγγελέα, να χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου δεκάδες εκατομμύρια που δόθηκαν ως επιχειρηματικά δάνεια να καταλήξουν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, σε σπίτια ή ακόμα και να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.
Η εισαγγελέας αναφερόμενη στην εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τον διαχωρισμό της τράπεζας σε υγιή και προβληματικά περιουσιακά στοιχεία αναφέρει ότι: "Στην κατηγορία των «Μη Μεταβιβαζόμενων Στοιχείων», υπήχθη μια σειρά από δανειακές συμβάσεις, τις οποίες το νέο Τ.Τ. αναγκάσθηκε να καταγγείλει την 3-10-2011, καθόσον τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνταν και οι δανειολήπτες δεν τηρούσαν τους όρους των συμβάσεων.
Πρέπει δε να τονιστεί, ότι η ανωτέρω μεταβίβαση, χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, ιδρύθηκε με το Ν. 3864/2010, με σκοπό την στήριξη του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
Περιγράφοντας τη ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της Τράπεζας και του δημοσίου στην πρότασή της πρός το συμβούλιο επισημαίνει ότι "η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ- συγκεκριμένα η πιθανή ζημία για τις ελεγχθείσες επιχειρηματικές πιστοδοτήσεις... ανήλθε στο ποσό των 208.154.000 ευρώ και επακόλουθα η ανεπάρκεια των προβλέψεων ανήλθε στο ποσό των 87.699.000 ευρώ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης