Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Συναγερμός στους επενδυτικούς κύκλους - Προβληματίζει ο νέος γύρος αστάθειας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων

FT: Συναγερμός στους επενδυτικούς κύκλους - Προβληματίζει ο νέος γύρος αστάθειας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων
Η αυξημένη μεταβλητότητα ήταν αυτή που ανάγκασε την πολωνική κυβέρνηση να ακυρώσει προγραμματισμένη δημοπρασία
Συναγερμό έχει σημάνει στις τάξεις της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας ο νέος κύκλος αναταραχής που πλήττει την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, μεγάλη μερίδα αναλυτών, μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα, στοιχημάτιζε πως οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων ήταν πιο πιθανό να καταστούν αρνητικές, παρά να πάρουν την ανιούσα.
Αλλά διαψεύστηκαν...
"Στην τρέχουσα συγκυρία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.
Υπάρχει αναζήτηση και μεγάλη ενδοσκόπηση", επισημαίνει με νόημα ο Ralf Preusser, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι αποδόσεις των γαλλικών 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκαν πάνω από το 1% για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014.
Η αυξημένη μεταβλητότητα ήταν αυτή που ανάγκασε την Πέμπτη 7 Μαΐου την πολωνική κυβέρνηση να ακυρώσει προγραμματισμένη δημοπρασία.
Παράγοντες της αγοράς έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το μαζικό sell-off της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων ως φυσιολογική διορθωτική κίνηση, μετά το ράλι των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης