Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guindos (Ισπανία): «Αστικός μύθος» οι κακές σχέσεις Ελλάδας - Ισπανίας – Θα υπάρξει συμφωνία τελικώς

Guindos (Ισπανία): «Αστικός μύθος» οι κακές σχέσεις Ελλάδας - Ισπανίας – Θα υπάρξει συμφωνία τελικώς
Όλοι επιθυμούμε η Ελλάδα να αναπτυχθεί και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν, τόνισε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών
«Αστικό μύθο» χαρακτήρισε τις υποτιθέμενες κακές σχέσεις της Ελλάδας με την Ισπανία και την Πορτογαλία ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
«Πρόκειται για έναν αστικό μύθο ότι Ισπανία και Πορτογαλία δεν τα πάνε καλά με την Ελλάδα», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Luis de Guindos στον σταθμό COPE, ο οποίος την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, στη Μαδρίτη, προσθέτοντας ότι «εμείς επιθυμούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να λύσει τα βαθιά προβλήματα που αντιμετωπίζει».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το βασικό σενάριο προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αν και παραδέχθηκε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Ωστόσο, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
«Όλοι επιθυμούμε η Ελλάδα να αναπτυχθεί και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν».
Από την άλλη πλευρά, ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup, ο Luis de Guindos σημείωσε ότι μια εκλογή του θα αποτελούσε μια αναγνώριση προς την Ισπανία, καθώς το κύριο πρόβλημα της Ευρωζώνης πριν από τρία χρόνια πλέον έχει μετατραπεί στην οικονομία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης