Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Καμμένος: Κάποια συμφέροντα έχασαν πολλά χρήματα με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών

Π. Καμμένος: Κάποια συμφέροντα έχασαν πολλά χρήματα με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών
«Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει πολλούς φακέλους και σας διαβεβαιώνω ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή» επισήμανε ο κ. Καμμένος
Σαφείς αιχμές άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένο, τονίζοντας ότι κάποια συμφέροντα έχασαν πολλά χρήματα με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού Ρ-3.
«Τα ερωτήματα που τίθενται είναι από την μεριά αντιπροσώπων που έχασαν την μπίζνα», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν οι υποθέσεις στην Δικαιοσύνη: «Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει πολλούς φακέλους και σας διαβεβαιώνω ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή», ανέφερε.
«Από τα 84 δισ. προμηθειών της περιόδου Σημίτη πληρώσαμε 30 δια. μέσα στην κρίση την περίοδο 2010 – 2015», κατήγγειλε και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «έρχεστε τώρα και γίνεστε συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ».
«Το 2009 κάποιοι καθήλωσαν τα αεροσκάφη για να πάρουν καινούργια παραγγελία. Αλλά δεν την πήραν γιατί θα έμπαιναν όλοι μέσα», είπε ο Υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι «κάποιοι μεσάζοντες θα είχαν βγάλει μεγάλες προμήθειες» με την αγορά καινούριων αεροσκαφών.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει και εσωκομματική χροιά στην υπόθεση για την Ν.Δ., καθώς αφορά τους Ν. Δένδια και Β. Μεϊμαράκη, οι οποίοι επίσης συμφώνησαν στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών και όχι στην αγορά νέων.
«Γιατί δεν πήρε ο κ. Μεϊμαράκης τα καινούργια αεροπλάνα το 2009;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και συνέστησε στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Τα εσωτερικά της Ν.Δ. να τα λύσετε μεταξύ σας», γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν θα μπει στη λογική να χτυπά από τα μέσα το ποιος θα γίνει αρχηγός της Ν.Δ.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι η Ελλάδα πληρώνει 100 εκατ. δολάρια για κάθε αεροσκάφος, όταν η Γερμανία και η Ν. Ζηλανδία τα εκσυγχρόνισαν με 42 εκατ. και η Βραζιλία με 43 εκατ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης