Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Η Ελλάδα χάνει έναν ακόμη σύμμαχο - Έξω φρενών με Βαρουφάκη ο Sapin (Γαλλία)

FT: Η Ελλάδα χάνει έναν ακόμη σύμμαχο - Έξω φρενών με Βαρουφάκη ο Sapin (Γαλλία)
«Ακόμη και η Γαλλία έχει συνειδητοποιήσει πως η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα»
Η Ελλάδα έχασε έναν ακόμη σύμμαχο εκτιμούν οι Financial Times, τονίζοντας πως στο πρόσφατο Eurogroup της Ρίγας ο Γιάννης Βαρουφάκης κατάφερε να εξοργίσει ακόμη και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Michel Sapin.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, στο Eurogroup της Ρίγας, ο Michel Sapin, ο οποίος είχε υιοθετήσει μία θετική στάση απέναντι στον Γ. Βαρουφάκη, εντάχθηκε στο γκρουπ των πολέμιων της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες» φέρεται να υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση ο M. Sapin.
«Σπαταλούμε χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος» εικάζεται πως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, κατά το Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Όπως ορθά υπενθυμίζουν οι Financial Times, o M. Sapin ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους Ευρωπαίους να συμβιβαστούν με τα ελληνικά αιτήματα.
Όμως, πλέον το Παρίσι έχει σκληρύνει τη στάση του, καθώς σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, η γαλλική κυβέρνηση έχει χάσει την υπομονή της λόγω της απουσίας προόδου στις διαπραγματεύσεις.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν τόσο προοδευτικές, όσο θα έπρεπε» σχολιάζει Γάλλος αξιωματούχος, μιλώντας στους Financial Times.
«Ακόμη και η Γαλλία έχει συνειδητοποιήσει πως η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα» τονίζει αξιωματούχος της Κομισιόν, χαιρετίζοντας την αλλαγή πλεύσης του Παρισιού.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός του M. Sapin, σκληρή στάση τήρησε και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, C. Padoan, ο οποίος στο επίμαχο Eurogroup έκανε λόγο για πλήρη απουσία προόδου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το Eurogroup της Ρίγας αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδα και την υποβάθμιση του ρόλου του Γ. Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης