Τελευταία Νέα
Οικονομία

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Διατεθειμένη να δεχθεί τα αιτήματα των δανειστών η ελληνική κυβέρνηση και στο ΦΠΑ

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Διατεθειμένη να δεχθεί τα αιτήματα των δανειστών η ελληνική κυβέρνηση και στο ΦΠΑ
Η ελληνική πλευρά συμφωνεί ακόμη, στο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ελεγκτικού Συνεδρίου
Διατεθειμένη να δεχθεί τα αιτήματα των δανειστών σε ότι αφορά το καυτό ζήτημα του ΦΠΑ και να προβεί στην «ενοποίηση» των συντελεστών, περιορίζοντας τις εξαιρέσεις εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα, στην κυριακάτικη έκδοσή της, επικαλούμενη πηγές από τον κύκλο των διαπραγματευτών υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά φέρεται να συμφωνεί τόσο με το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου όσο και με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει με νόημα ότι το κλίμα στις διαπραγμάτευσης έχει αλλάξει σημαντικά καθώς για πρώτη ίσως φορά διαφαίνεται ένα πραγματικό φως στο τούνελ.
Οι πηγές της τονίζουν, ότι πρόθεση των διαπραγματευτών είναι πλέον να καταλήξουν σε μια συμφωνία , τη λεγόμενη “Staff-Level Agreement”. Αυτή η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα κατατεθεί στη συνέχεια στο Eurogroup, το οποίο και θα αποφασίσει για την τελική αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος.
Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πάντως, ότι ακόμη κι αν κατατεθεί η πρόταση και γίνει αποδεκτή μια συμφωνία στην τακτική συνεδρίαση των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης στις 11 Μαΐου, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος δεν αναμένεται μέσα στο Μάιο αλλά από τον ερχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης