Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Obama προς Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για συμφωνία για το όριο του χρέους

tags :
Έκκληση Obama προς Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για συμφωνία για το όριο του χρέους
Αμερικανός πρόεδρος Β. Obama κάλεσε εκπροσώπους του Κογκρέσου τόσο από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, να συναντηθούν την Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία.
"Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να βρούμε σημαντικές και εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση του ελλείμματος της χώρας, ώστε, στο μέλλον, να καταφέρουμε να ισχυροποιήσουμε την οικονομία μας και, κατ΄επέκταση, να μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το μέλλον" δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος από το Λευκό Οίκο σε δημοσιογράφους.
Ο Obama τόνισε ότι οι εν λόγω συνομιλίες έχουν στόχο να ληφθούν σοβαρά μέτρα ώστε αφενός να μειωθεί το έλλειμμα και αφετέρου να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη ότι είναι αντίθετος σε μία βραχυπρόθεσμη λύση, ενώ επεσήμανε πως ήδη από το Σαββατοκύριακο έχουν αρχίσει οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και του Δημοκρατικούς.
"Πρέπει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες να έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ελλείμματος" δήλωσε ο Οbama κατά τη διάρκεια της σύντομης ενημέρωσης που έκανε στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης