Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Πιθανές εκλογές στην Τουρκία θα επηρεάσουν αρνητικά τη λίρα

JP Morgan: Πιθανές εκλογές στην Τουρκία θα επηρεάσουν αρνητικά τη λίρα
Περαιτέρω υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος μπορεί να προκαλέσει την απάντηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας
Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την τουρκική λίρα παραμένουν ουδέτερες, σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία σημειώνει ότι ο κίνδυνος εκλογών συνεχίζει να επηρεάζει το τουρκικό νόμισμα.
Όπως σημειώνει, «η υποαπόδοση της λίρας συνεχίστηκε και την περασμένη εβδομάδα, οφειλόμενη στην έλλειψη απάντησης από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της», κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Ο κίνδυνος εκλογών, υπογραμμίζει η JP Morgan, επηρεάζει το νόμισμα, με την αγορά να εκτιμά ότι θα είναι παράγοντας αύξησης ρίσκου σε περίπτωση που το κόμμα ΑΚΡ κερδίσει την πλειοψηφία τον Ιούνιο για να αλλάξει το Σύνταγμα.
Η αμερικανική τράπεζα παραμένει ουδέτερη για την τουρκική λίρα βραχυπρόθεσμα, προσθέτοντας ότι απαιτείται περαιτέρω προσαρμογή μεσοπρόθεσμα.
Επιπλέον υποτίμηση από τα παρόντα επίπεδα στην ισοτιμία της με το δολάριο μπορεί να προκαλέσουν την απάντηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, καθώς οι προτεραιότητες των τούρκων πολιτικών μετατίθεται από τις περικοπές επιτοκίων κυρίως προς την υπεράσπιση του νομίσματος λαμβανομένων υπόψη των επιπτώσεων μιας υψηλότερης ισοτιμίας δολαρίου/λίρας στον προϋπολογισμό.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης