Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup - Oι πιέσεις στον Βαρουφάκη και οι απειλές για χρεοκοπία

FT: Τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup - Oι πιέσεις στον Βαρουφάκη και οι απειλές για χρεοκοπία
Η ένταση των τελευταίων μηνών... οδήγησε σε έκρηξη, προκειμένου να εκτονωθεί
Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και των Ευρωπαίων ομολόγων του στο Eurogroup της Ρίγας στη Λετονία, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, αποκαλύπτοντας το θυελλώδες παρασκήνιο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο εκτενές δημοσίευμα των Financial Times, μετά από μήνες έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ήρθε σήμερα η... έκρηξη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.
Όλη αυτή η ένταση των τελευταίων μηνών... οδήγησε σε έκρηξη, προκειμένου να εκτονωθεί.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εμφανώς οργισμένοι κατηγόρησαν ευθέως τον Γ. Βαρουφάκη ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, γεγονός που διατηρεί αμείωτο το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές.
Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής ήταν εξαιρετικά σοβαρές, με τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβενίας να απειλεί ευθέως με χρεοκοπία την Ελλάδα - αν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις - και να συστήνει προς την Ευρωζώνη να προετοιμαστεί για το Plan B...
Οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν την οργή του Γ. Βαρουφάκη, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να ανταπαντά πως τέτοιες δηλώσεις εκφράζουν αντι-ευρωπαϊκά συναισθήματα.
Τη σκυτάλη φέρεται να έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ζητώντας την αύξηση της επιτήρησης των ελληνικών δράσεων, αξιώνοντας επιτόπιους ελέγχους, στα πρότυπα των... εποχών της τρόικας.
Αρνητική ήταν και εδώ η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης