Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Απέτυχε στις μεταρρυθμίσεις η ΕΕ - Ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία της κρίσης

Κομισιόν: Απέτυχε στις μεταρρυθμίσεις η ΕΕ - Ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία της κρίσης
Απόρρητο έγγραφο της Κομισιόν στη συνεδρίαση του Eurogroup
Για αποτυχία της κρατών της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις κάνει λόγο απόρρητο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, το οποίο δημοσιεύεται στο πρακτορείο Reuters, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.
Παρά τα δειλά βήματα ανάπτυξης, η Κομισιόν προειδοποιεί πως η οικονομία έχει παγιδευτεί σε μία περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας.
«Ο ρυθμός εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβραδύνθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στις περισσότερες οικονομίες» αναφέρει το έγγραφο της Κομισιόν.
«Τα κράτη – μέλη πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μακροπρόθεσμες αιτίες του προβλήματος, όπως η εργασιακή νομοθεσία, το υψηλό κόστος εργασίας κ.α.» επισημαίνεται παράλληλα.
Μάλιστα, εστιάζει στο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο απειλεί την Ευρώπη, μέσω της υπεργήρανσης του πληθυσμού και της μείωσης των εργατικών πληθυσμών.
«Μία κρίση προσφέρει ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις, όμως επτά χρόνια τώρα, αυτή η ευκαιρία παραμένει ανεκμετάλλευτη» εξηγείται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης