Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Sell off στο ευρώ, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - εταίρων

Credit Agricole: Sell off στο ευρώ, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - εταίρων
Η ΕΚΤ θα παραμείνει ο καταλυτικός παράγοντας για το ευρώ
Ανοδικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στο ευρώ, λόγω της ελπίδας των επενδυτών για συμφωνία στο σημερινό έκτακτο Eurogroup της Ρίγας, αναφέρει η Credit Agricole.
Η γαλλική τράπεζα, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν υπάρξει συμφωνία και ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στις επερχόμενες ημερομηνίες αποπληρωμής των δόσεων της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τον Μάιο, συνολικού ύψους 970 εκατ. ευρώ.
Ανεξάρτητα από τις συνθήκες στην Ελλάδα η Credit Agricole εκτιμά ότι βασικός καταλύτης θα παραμείνει η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Όπως επιβεβαιώθηκε και από τα πρόσφατα δεδομένα, η ιδιωτική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη (δείκτες PMI) έχει επιβραδύνει σε αρκετές από τις ευρωπαϊκές οικονομίες, τονίζει η τράπεζα, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν καθοδικές εξελίξεις και στους δείκτες τιμών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΕΚΤ παραμένει σε θέση να ασκεί μια επιθετική νομισματική πολιτική σε βάρος του ευρώ, εκτιμά η Credit Agricole, συμβουλεύοντας τους επενδυτές, υπό τις παρούσες συνθήκες, να πουλούν ευρώ, ειδικότερα έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης