Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ΕSM): Απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις για να λάβει η Ελλάδα τα 1,9 δισ. κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα

Regling (ΕSM): Απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις για να λάβει η Ελλάδα τα 1,9 δισ. κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα
Eάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε η αβεβαιότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς δεν έχει υπάρξει προηγούμενη εμπειρία
Υπό τρεις σοβαρές προϋποθέσεις μπορεί η Ελλάδα να λάβει τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτει στα χαρτοφυλάκιά της, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κlaus Regling.
Όπως εξήγησε ο Regling, για να λάβει η Ελλάδα τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, απαιτούνται:
- Θετική απόφαση από το Eurogroup
- Ολοκλήρωση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας
- Ενημέρωση και συζήτηση σε επίπεδο εθνικών κοινοβουλίων
Κάθε απόφαση για την Ελλάδα απαιτεί ομοφωνία σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου του ESM, διεμήνυσε επίσης ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού.
"Η Ευρωζώνη εργάζεται πολύ, πολύ σκληρά (very, very hard) προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ", τόνισε.
Όπως προειδοποίησε, μεταξύ άλλων, ο Regling, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε η αβεβαιότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς δεν έχει υπάρξει προηγούμενη εμπειρία.
Σχολιάζοντας τα όσα έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, ο Regling επισημαίνει χαρακτηριστικά:
"Η πρόσφατη απαισιοδοξία για την Ελλάδα ήταν υπερβολική... όπως ακριβώς υπερβολική ήταν και η αισιοδοξία που είχε διαπιστωθεί πριν από δύο εβδομάδες ακριβώς", σημείωσε επίσης ο επικεφαλής του ESM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης