Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Εντείνονται οι πιέσεις στην Ελλάδα εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου

Deutsche Bank: Εντείνονται οι πιέσεις στην Ελλάδα εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου
Καθοριστικά τα Eurogroup της 24ης Απριλίου και 11ης Μαΐου, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα
Εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι πιέσεις στην Ελλάδα να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα αξιολογηθούν από τους ευρωπαίους αξιωματούχους εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Παρασκευής, 24 Απριλίου, επισημαίνει η Deutsche Bank.
Η γερμανική τράπεζα αναφέρεται στα δημοσιεύματα που κυριάρχησαν χθες στον Τύπο, όπως ότι η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του haircut στις εγγυήσεις των τραπεζών προκειμένου να λάβουν ρευστότητα από την Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα ελληνικών φορέων του δημοσίου.
Όπως σημειώνει, με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, ένας ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν αναμένεται να δοθεί διορία στην Ελλάδα να παρουσιάσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις, υποδηλώνοντας ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί και άλλο.
Τα γεγονότα – κλειδιά, σύμφωνα με την Deutsche Bank, είναι το Eurogroup της Παρασκευής, όπως και αυτό της 11ης Μαΐου, ενώ η αποπληρωμή ποσού 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ τη 12η Μαΐου είναι το επόμενο αξιοσημείωτο εμπόδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης