Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι γερμανικές οφειλές στο επίκεντρο της συνάντησης Γλέζου με αντιπροσωπεία της γερμανικής κυβέρνησης

Οι γερμανικές οφειλές στο επίκεντρο της συνάντησης Γλέζου με αντιπροσωπεία της γερμανικής κυβέρνησης
Ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας
Με αντιπροσωπεία της γερμανικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Μίκαελ Ροθ υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, συναντήθηκε σήμερα, συναντήθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η γερμανική πλευρά από τον Έλληνα Ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, W. Schaeuble ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων» και τον κάλεσε για μια ακόμα φορά να απαντήσει πότε και πώς έληξε.
Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης», που υφίσταται σήμερα.
O γερμανός υπουργός αφού άκουσε προσεχτικά και «από καρδιάς» τον Μανώλη Γλέζο, όπως ο ίδιος είπε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης