Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Κανείς δεν ξέρει πως η Ελλάδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της - Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων

FT: Κανείς δεν ξέρει πως η Ελλάδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της - Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων
Για έβδομη διαδοχική μέρα σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα
Σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, για έβδομη διαδοχική ημέρα, όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, αποτιμώντας τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, για έβδομη μέρα σήμερα Δευτέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα.
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σκαρφάλωσαν στα ύψη, μετά τις συστάσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, προς την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανασάνει η οικονομία και να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επιδείξει μεγάλη απροθυμία σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση ενός νέου προγράμματος λιτότητας, καθώς η δέσμευσή του για τερματισμό της λιτότητας ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην εξουσία", σχολιάζουν οι Financial Times.
Όπως, όμως, προσθέτουν, εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρηματοδότηση, τα ταμειακά της διαθέσιμα θα εξαντληθούν και η χώρα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών - απέναντι στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ - είτε τον Μάιο, είτε τον Ιούνιο.
Το καλοκαίρι άλλωστε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μεγάλες λήξεις των ομολόγων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.
Κανείς δεν ξέρει πως η Αθήνα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της, προειδοποιούν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης