Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brussels Group: Καταρχήν συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2%- 1,5% και ιδιωτικοποιήσεις

Brussels Group: Καταρχήν συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2%- 1,5% και ιδιωτικοποιήσεις
Διαφωνία ωστόσο καταγράφεται στο φορολογικό και το ασφαλιστικό το οποίο ενδέχεται να μην οριστικοποιηθεί στο Παρίσι 
Σε κατ' αρχήν συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα κυμανθεί στο 1,2%- 1,5% και τις ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται πως κατέληξαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, οι οποίες ωστόσο πρόκειται να συνεχιστούν και αύριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Ν. Θεοχαράκη, συμφώνησε με τους εταίρους για την συμμετοχή του κράτους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αν και διαφωνεί ως προς το πού θα πάνε τα χρήματα.
Επίσης, οι δύο πλευρές φαίνεται πως κατ' αρχήν συμφωνούν για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2%-1,5%, με ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσει το 2% το 2016.
Διαφωνία ωστόσο καταγράφεται στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, το οποίο ενδέχεται να μην οριστικοποιηθεί στη συνάντηση του Παρισιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε θετικό κλίμα.
Μετά την απόφαση του Brussels Group του Σαββάτου, η έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης