Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της TTIP - Απειλή για την εμπορική συμφωνία 100 δις δολαρίων της Merkel με τις ΗΠΑ

Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της TTIP - Απειλή για την εμπορική συμφωνία 100 δις δολαρίων της Merkel με τις ΗΠΑ
Το 43% των γερμανών πιστεύει ότι η TTIP θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα ενώ μόλις το 26% πιστεύει ότι θα είναι θετικές
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο, το Μόναχο και σε δεκάδες άλλες γερμανικές πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τις συμφωνίες Εμπορίου ανάμεσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι οποίες θα διαβρώσουν τις συνθήκες εργασίας και το περιβάλλον.
Οι αντιδράσεις ενάντια στη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) είναι ιδιαίτερα έντονες στη Γερμανία την ώρα που εμφανίζεται ένα έντονο αντίαμερικανικό κλίμα μετά τις πληροφορίες για κατασκοπία και την ψηφιακή κυριαρχία της Google.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της YouGov, το 43% των γερμανών πιστεύει ότι η TTIP θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα ενώ μόλις το 26% πιστεύει ότι θα είναι θετικές.
Οι αντιδράσεις των γερμανών σε αυτή την Διατλαντική σχέση Εμπορίου φαίνεται ότι έχουν έκπληξη την κυβέρνηση της Angela Merkel και την ίδια προσωπικά την ώρα που προσπαθούν να κλείσουν μια συμφωνία 100 δις δολαρίων ετησίων με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έλεγαν ότι οι «άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην τροφή όχι στα κέρδη» .
Η θετικά προσκείμενη στάση της Merkel απέναντι στην TTIP έχει διχάσει και τους Σοσιαλδημοκράτες συμμάχους της στην κυβέρνηση με τον ηγέτη τους Sigmar Gabriel,να τάσσεται κι αυτός υπέρ της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης