Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lew (ΗΠΑ): Να τα βρουν Ελλάδα και πιστωτές – Απίστευτη αναστάτωση για την Αθήνα από ένα Grexit

Lew (ΗΠΑ): Να τα βρουν Ελλάδα και πιστωτές – Απίστευτη αναστάτωση για την Αθήνα από ένα Grexit
Ακόμη και αν ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι πολύ μικρότερος, ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία θα ήταν σημαντικός, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών
Να προχωρήσουν σε συμφωνία παροτρύνει την Ελλάδα και τους πιστωτές της ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, προκειμένου να αποφευχθεί μια έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και μια συνεπακόλουθη κρίση.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη, αυτό θα προκαλέσει απίστευτη αναστάτωση και ταλαιπωρία στη χώρα», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, προσθέτοντας ότι «ακόμη και αν ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι πολύ μικρότερος έναντι του παρελθόντος, το 2012 ή νωρίτερα, δεν θα ήταν κάτι καλό για την παγκόσμια οικονομία που μόλις ανακάμπτει από μια βαθιά ύφεση, να εισέλθει σε μια τέτοιου είδους αβεβαιότητα».
Σημειώνεται ότι ο J. Lew θα συναντήσει αύριο, Παρασκευή, τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Ορισμένοι εκ των ευρωπαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, είναι σκεπτικοί αν υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση κεφαλαίων από το πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης