Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και χωρίς haircut

Regling (ESM): Το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και χωρίς haircut
Σε χθεσινή παρέμβασή του ο Regling ζήτησε από την Ελλάδα την κατάθεση ενός πλήρους και αξιόπιστου καταλόγου μεταρρυθμίσεων
Aπορρίπτει την πιθανότητα ενός νέου haircut για το ελληνικό χρέος ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESM, Κlaus Regling.
Το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και χωρίς haircut, τονίζει ο Regling.
«Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τη βιωσιμότητα του χρέους της, χωρίς νέο κούρεμα», πρόσθεσε.
Σε χθεσινή παρέμβασή του ο Regling ζήτησε από την Ελλάδα την κατάθεση ενός πλήρους και αξιόπιστου καταλόγου μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario de Noticias», ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως «αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι ένας πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, που θα είναι επαρκώς αξιόπιστος ώστε να εγγυάται ότι η Ελλάδα θα μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».
Βέβαια, αναγνώρισε πως καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα, η Ελλάδα δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο.
«Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», συνέχισε.
«Πολύ συχνά, δίνουμε στις νέες κυβερνήσεις ένα περιθώριο 100 ημερών για να μάθουν και να καταλήξουν σε συνολικές πολιτικές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ελπίζει να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης