Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία): Η ανάπτυξη και όχι το χρέος το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας - Κανείς δεν επιθυμεί ένα Grexit

Rajoy (Ισπανία): Η ανάπτυξη και όχι το χρέος το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας - Κανείς δεν επιθυμεί ένα Grexit
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τόνισε ότι για να εξέλθει του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται, πρέπει παρουσιάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις
«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανάπτυξη και η ανεργία», ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ισπανικό κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια άσχημη προοπτική τόσο για τους Έλληνες όσο και τους Ευρωπαίους.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποδείξει ότι φέρεται με σοβαρότητα.
Ο ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι αξιωματούχοι όλων των ιδεολογιών, δεν επιθυμούν μια έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
«Αυτός που λέει το αντίθετο, δεν λέει την αλήθεια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα ήταν άσκημο για τους έλληνες πολίτες, για τις υπόλοιπες χώρες και για το σύνολο της Ευρώπης».
Το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ του Eurogroup και της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε.
Φυσικά, ο Mariano Rajoy υπογράμμισε ότι προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, «όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι».
Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της τόσο προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και κυρίως προς τους πιο σημαντικούς πιστωτές της, τους ευρωπαίους εταίρους της.
Είναι σημαντικό να γίνει μια προσπάθεια ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, όμως όταν κάποιος είναι μέρος ενός κλαμπ είναι βασικό να τηρεί τους κανόνες.
Ωστόσο, όπως ανέφερε το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι το χρέος, συμπληρώνοντας ότι αν επαναβεβαίωνε την υπόσχεσή της η ελληνική κυβέρνηση ότι θα αποπληρώσει τα χρέη της, αυτό θα αποτελούσε μια σημαντική ένδειξη που θα επέτρεπε ένα θετικό ξεκίνημα.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά γιατί δεν παρέστη στη μίνι σύνοδο για την Ελλάδα, σημείωσε ότι τη συνάντηση την οργάνωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και αυτός ήταν που κάλεσε τη Γαλλία και τη Γερμανία, για να συμπληρώσει ότι η συνάντηση αυτή δεν είχε καμία αξία κανενός είδους.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης