Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μποτόπουλος (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος»

Κ. Μποτόπουλος (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος»
Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τα λόγια στις πράξεις και να επέλθει συμφωνία με τους Ευρωπαίους, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» αν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας δεν προχωρήσουν, σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, σε δηλώσεις του στο Europe 1, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
«Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι θα υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δύο εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Μαΐου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι εν συνεχεία θα υπάρξουν προβλήματα ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Ερωτηθείς αν η χώρα απειλείται από μια μεγάλη κρίση, απάντησε ότι «από ατύχημα και όχι από επιλογή, καθώς όλοι επιζητούν μια συμφωνία», προσθέτοντας «από ατύχημα και από χάσιμο χρόνου».
«Δεν θέλω να το πιστέψω, όμως δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα ενός ατυχήματος λόγω χαμένου χρόνου και των δυσκολιών επίτευξης μιας συμφωνίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια διοίκηση και στη μάχη ενάντια στη φορολογική απάτη.
«Είμαστε σε μια περίοδο αναμονής. Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τα λόγια στις πράξεις, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, και να επέλθει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους», σημείωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης