Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την 24η Απριλίου, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

ΕΕ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την 24η Απριλίου, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
Η Κομισιόν προτιμά πάντα τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, όμως την απόφαση θα τη λάβουν τα κράτη – μέλη, σημειώνει ευρωπαϊκή πηγή
Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την 24η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα λάβει χώρα το ανεπίσημο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, επισημαίνει πηγή στην Ε.Ε. που επικαλείται το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.
Αν δεν έχουν δοθεί οι προτάσεις μέχρι τότε ή αν κριθούν μη ικανοποιητικές, «το ανεπίσημο Eurogroup στη Ρίγα θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα (ικανοποιητικά) πριν τα τέλη του Απρίλη», σημειώνουν οι πηγές.
«Η Κομισιόν πάντα προτιμά να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, όμως αυτή η απόφαση εναπόκειται στα κράτη – μέλη», πρόσθεσαν.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα και ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, καθώς στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων τι θα γίνει μετά την ανεπίσημη συνεδρίαση του Eurogroup, απάντησε «θα συνεχίσουμε».
Βεβαίως, ο γάλλος επίτροπος σημείωσε ότι η Κομισιόν αναμένει να έχει στα χέρια της την πλήρη λίστα την Τρίτη 21 Απριλίου, διότι «προφανώς, αυτή θα αποτελέσει θέμα στο Eurogroup και το Ecofin στη Ρίγα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης