Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δριβάκος (Λιμενικό): Κατακόρυφη αύξηση των λαθρομεταναστών – Εισρέουν κατά χιλιάδες τον τελευταίο μήνα

Δριβάκος (Λιμενικό): Κατακόρυφη αύξηση των λαθρομεταναστών  – Εισρέουν κατά χιλιάδες τον τελευταίο μήνα
Τουλάχιστον 2 με 3 περιστατικά εισροής μεταναστών ημερησίως καλείται να αντιμετωπίσει το Λιμενικό 
Για κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών εισροής μεταναστών στη χώρα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού, κ. Γιώργος Δριβάκος, από το ραδιόφωνο του Alpha.
Ο κ. Δριβάκος τόνισε πως καθημερινά το Λιμενικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί πάνω από 2 με 3 περιστατικά, ενώ σχολίασε πως μόνο τον τελευταίο μήνα χιλιάδες μετανάστες έχουν εισέλθει στη χώρα.
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ανέφερε ακόμα πως το πρόβλημα είναι τεράστιο, με παράλληλα περιστατικά σε πολλά νησιά της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι το Λιμενικό Σώμα δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκρίνεται σε αυτές τις εισροές παράτυπων μεταναστών.
«Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και κανείς δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει», τόνισε ο κ. Δριβάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα κάνει «απλώς τη δουλειά του».
«Με τεράστιες προσπάθειες οι συνάδελφοι μου προσπαθούν να μην υπάρξει απώλεια ζωής», υπογράμμισε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι «9 στα 10 περιστατικά μετατρέπονται σε έρευνα και διάσωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης