Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Ελπίζω να υπάρξει σύντομα συμφωνία για την Ελλάδα – Οι θεσμοί θέλουν ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις

tags :
Regling (ESM): Ελπίζω να υπάρξει σύντομα συμφωνία για την Ελλάδα – Οι θεσμοί θέλουν ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις
Συρρικνώνεται η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας προειδοποιεί ο K. Regling
Την ελπίδα του για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εκφράζει ο Klaus Regling επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
«Ελπίζω να υπάρξει σύντομα πρόοδος στην Ελλάδα διότι συρρικνώνεται η ρευστότητα», τονίζει ο Regling.
Και προσθέτει ότι οι θεσμοί θέλουν να δουν μια ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα εγγυάται την επιστροφή στην σταθερότητα, ωστόσο δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο.
Προ διημέρου ο κ. Regling είχε δηλώσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης επιδεικνύει αντοχές σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα.
Ο Regling ανέφερε πως με τους μηχανισμούς EFSF και ESM η ζώνη του ευρώ έχει χτίσει εντυπωσιακό τείχος προστασίας 700 δισ. ευρώ, εστίασε στο γεγονός πως μετά την κρίση εφαρμόστηκαν γενναίες μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε χώρες με προγράμματα του EFSF και του ESM όπως η Πορτογαλία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής πολιτικής ενισχύθηκε.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι αυστηρότεροι κανόνες έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή περισσότερη δύναμη, ενώ την ίδια στιγμή τέθηκαν οι βάσεις για πλήρη τραπεζική ένωση με εναρμονισμένους κανόνες και κεντρική εποπτεία για τις συστημικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης