Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Το 2015 έτος οριστικής εξόδου της Ισπανίας από την κρίση

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Το 2015 έτος οριστικής εξόδου της Ισπανίας από την κρίση
Η ισπανική οικονομία θα αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό έναντι της ζώνης του ευρώ, σημείωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών
Το 2015 η Ισπανία θα βγει οριστικά από την κρίση, τόνισε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Giundos, προσθέτοντας μάλιστα ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό διπλάσιο της Ευρωζώνης.
Όπως ανέφερε, η ισπανική οικονομία έχει κάνει στροφή και από το να αποτελεί ένα από τα προβλήματα της Ευρώπης εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, έχει μετατραπεί στην οικονομία της Ευρωζώνης που θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2015.
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα αναγνωριστεί από τους κοινοτικούς θεσμούς», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχουν αυξηθεί τα φορολογικά έσοδα εξαιτίας της μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν η Ισπανία αλλάξει την οικονομική της πολιτική, όλα μπορούν να γυρίσουν πίσω ταχύτατα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η ισπανική κοινωνία είναι ώριμη και ότι «γνωρίζει πού βρισκόμασταν πριν και πού τώρα».
Επίσης, σημείωσε ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ισπανία μπορεί να αναπτύξει τη δική της οικονομική πολιτική, όμως προειδοποίησε ότι αν η επόμενη κυβέρνηση στην Ισπανία ανατρέψει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αυτό μπορεί να μην είχε άμεσο αντίκτυπο, όμως θα ήταν ταχύς στην ισπανική οικονομία.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης