Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα το Αγιο Φώς - Ενσταση Παπαδημούλη για τη μεταφορά του

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στην Αθήνα το Αγιο Φώς - Ενσταση Παπαδημούλη για τη μεταφορά του
Στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα δεκάδες πιστοί προσέρχονται από νωρίς για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου
(Upd) Ενσταση Παπαδημούλη για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.
Αίσθηση, πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ο οποίος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter διατυπώνει τη διαφωνία του με τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Η έλευση του Αγίου Φωτός με αεροπλάνο κ τιμές αρχηγού κράτους, άρχισε το 1988. Η όλη τελετή, είναι πολυέξοδη κ υπερβολική για τις μέρες μας.

Νωρίτερα το bankingnews εγραφε:

Έφθασε στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, το οποίο θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα όπου δεκάδες πιστοί προσέρχονται από νωρίς για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.
Το Άγιο Φώς, που έφτασε στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο, με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Παρών στην τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος.
Η αποστολή της ελληνικής Πολιτείας για να παραλάβει το Άγιο Φως ξεκίνησε νωρίς το πρωί για τα Ιεροσόλυμα.
Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας μετέβη ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.
Το Αγιο Φως έφτασε στη ν Αθήνα λίγο μετά τις 8.30 ενώ στη συνέχεια θα μεταλαμπαδευτεί σε 16 προορισμούς σε όλη τη χώρα όπου εκατομμύρια ορθόδοξοι θα γιορτάσουν σε λίγες ώρες την ανάσταση του Θεανθρώπου.
Τα αεροσκάφη, τα οποία αναχώρησαν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Ειδικότερα, πραγματοποιούνται πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 23:30.

(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 11 Απριλίου 20.47)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης