Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ολοκληρώθηκε το Brussels Group - Θεματική στο εξής η ατζέντα των συζητήσεων κυβέρνησης και θεσμών

Ολοκληρώθηκε το Brussels Group - Θεματική στο εξής η ατζέντα των συζητήσεων κυβέρνησης και θεσμών
Η «ιδέα» των θεματικών συζητήσεων προέκυψε από τη συνάντηση Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλο Σάββατο με τους θεσμούς, το γνωστό Brussels Group.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά και οι Θεσμοί επαναπροσδιόρισαν την ατζέντα των προσεχών  συζητήσεων οι οποίες στο εξής θα είναι θεματικές (ασφαλιστικό, φορολογικό, χρηματοοικονομικά κλπ).
Μετά το τέλος κάθε μία από αυτές, εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία θα δίνεται το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του αντίστοιχου ποσού χρημάτων για την Ελλάδα.
Η «ιδέα» των θεματικών συζητήσεων προέκυψε από τη συνάντηση Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde, αλλά και κατά το πρόσφατο Euroworking Group.
Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να απεμπλακούν οι συζητήσεις, με προοπτική, ενδεχομένως, να γίνεται τμηματική καταβολή δόσεων κάθε φορά που κλείνει μια θεματική ενότητα και να προλάβουμε να φτάσουμε σε συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, σε επίπεδο Eurogroup.
Πληροφορίες από πηγές των Θεσμών δεν απέκλειαν πάντως και το ενδεχόμενο να μπορούσε να υπάρξει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και συμφωνία, ακόμα και λίγες ημέρες μετά την 24η Απριλίου, καθώς η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για τη δίμηνη παράταση της συμφωνίας-γέφυρας, άφηνε περιθώριο μέχρι και τέλος του μηνός Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης