Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική τηλεφωνική επικοινωνία Obama - Castro εν όψει της Συνόδου του Παναμά

Ιστορική τηλεφωνική επικοινωνία Obama - Castro εν όψει της Συνόδου του Παναμά
Πρόκειται για τη δεύτερη γνωστή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Κούβας τα τελευταία 50 χρόνια
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, B. Obama και ο κουβανός ομόλογός του, Raul Castro ενόψει της πολυαναμενόμενης συνόδου των κρατών της Βορείου και της Λατινικής Αμερικής στον Παναμά, όπου οι δυο ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν τουλάχιστον μια χειραψία.
Πρόκειται για τη δεύτερη γνωστή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Κούβας τα τελευταία 50 χρόνια.
Τη συνομιλία αποκάλυψε ο αναπληρωτής διευθυντής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Κούβας. Η επικοινωνία επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τον Λευκό Οίκο.
Τόσο ο B. Obama όσο και ο R. Castro ο βρίσκονται στην Πόλη του Παναμά για τη σύνοδο. Δεν έχει προγραμματισθεί επίσημη διμερής συνάντηση, όμως οι δυο ηγέτες αναμένεται να έχουν επαφές στο περιθώριο των εργασιών.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, Ουάσιγκτον και Αβάνα συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για την αποκατάσταση και ομαλοποίηση των διπλωματικών τους σχέσεων, οι οποίες είναι παγωμένες από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, μετά την Κουβανική Επανάσταση και την ένταξη του νησιωτικού κράτους στον άξονα της Σοβιετικής Ένωσης.
Έκτοτε, έχει γίνει σειρά συνομιλιών, με την τελευταία να γίνεται την Πέμπτη μεταξύ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, ενώ έχουν γίνει πολλά διμερή βήματα για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης