Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Kίνδυνος άτακτης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όσο διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις

FT: Kίνδυνος άτακτης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όσο διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις
Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειαστεί ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης το καλοκαίρι
Kίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους προβλέπουν οι Financial Times, λόγω των αξιώσεων της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε νέο δημοσίευμα των Financial Times, με την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινής γνώμης, όπως αυτή αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να εγείρει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων.
Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται, εάν υπάρξουν λανθασμένοι χειρισμοί, να οδηγήσει σε άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και κατ' επέκταση σε σοβαρή αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης.
Οι αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Αθήνα, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται, όπως ακριβώς και η υπομονή των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειαστεί ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης το καλοκαίρι.
Ρίχνοντας, όμως, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Έλληνες το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, μπορεί να εξοργίσουν το Βερολίνο, κάνοντας τους Γερμανούς να... σηκωθούν από το τραπέζι και να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις.
Εάν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την άτακτη αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης