Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στο προσκήνιο η Ελλάδα – Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Deutsche Bank: Στο προσκήνιο η Ελλάδα – Ο χρόνος μετρά αντίστροφα
Στο επίκεντρο της προσοχής η συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη Τετάρτη
Στο προσκήνιο παραμένει η Ελλάδα, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, όπως σημειώνει η Deutsche Bank σε σημείωμά της σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις.
Όπως σημειώνει, η είδηση της αποπληρωμής του ποσού των 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα, όπως ευρέως αναμενόταν, λειτούργησε υποστηρικτικά στις ευρωπαϊκές αγορές.
Χείρα βοηθείας, σύμφωνα με την Deutsche Bank, προσέφεραν επίσης η αύξηση του ποσού του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες, όπως επίσης και οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επανέναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας.
Παράλληλα, επισημαίνει την διορία έξι ημερών που δόθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Euro Working Group προκειμένου να παρουσιάσεις τις μεταρρυθμιστικές της προτάσεις, ενώ η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υποδηλώνει ότι η χώρα θα ξεμείνει από ρευστότητα μέχρι της 24 Απριλίου.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί την επόμενη Τετάρτη η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης