Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carrefour: Στα 21 δισ. ευρώ τα έσοδα για το α’ τρίμηνο του 2015

tags :
Carrefour: Στα 21 δισ. ευρώ τα έσοδα για το α’ τρίμηνο του 2015
Αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων για την γαλλική εταιρεία που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη της αγοράς της Βραζιλίας
Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου της Γαλλίας, η Carrefour, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 6,2% κατά το πρώτο τρίμηνο.
Παράλληλα, τα έσοδα αναρριχήθηκαν στα 21 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για έσοδα 20,8 δισ. ευρώ των αναλυτών του πρακτορείου Βloomberg.
Το πρόγραμμα της εταιρείας για το τρέχον έτος στοχεύει επενδύσεις αξίας 2,6 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν ανακαινίσεις καταστημάτων, σημεία παραλαβής των διαδικτυακών παραγγελιών καθώς και την λειτουργία τριών αποθηκευτηκών κέντρων στην Κίνα ενώ ο Georges Plassat αναλάμβανει και πάλι τα καθηκοντά του ως CEO μετά από διμηνη απουσία για λόγους υγείας.
Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εταιρεία, αναλυτής του Planet Retail, αναφέρθηκε στις αδυναμίες της ιταλικής και κινεζικής αγοράς και τόνισε ότι οι δραστηριότητες του ομίλου στην αγορά της Βραζιλίας απέδωσαν καρπούς.
Σημειώνεται ότι ο Βραζιλιάνος δισεκατομμυριούχος Abilio Diniz αύξησε το μερίδιο του στην Carrefour, το οποίο αγγίζει το 5,07% ενώ η Βραζιλία αποτελεί πλέον τον τέταρτο μεγαλύτερο κάτοχο μεριδίου της γαλλικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης