Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Valls: Αν η Ελλάδα θέλει να λάβει νέα βοήθεια, πρέπει να υποβάλει λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις

M. Valls: Αν η Ελλάδα θέλει να λάβει νέα βοήθεια, πρέπει να υποβάλει λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις
Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει στις προσπάθειές της
Μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις αναμένει η Γαλλία από την Ελλάδα, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, επισήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario Economico», εκτιμώντας ότι η πρόοδος της Αθήνας είναι «ανεπαρκής».
Ο γάλλος πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, καλεί παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση «να επιμείνει στις προσπάθειές της» και επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από τον Μάιο παραμένει.
«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται», σημειώνει.
«Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει.
»Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.
«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο, ακόμη δεν είναι αρκετή.
Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», δηλώνει ο Valls, ο οποίος υποστηρίζει μια «λύση αποδεκτή για όλους», προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί «επιλογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης