Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 15ετίας το Χρηματιστήριο του Τόκιο – Κέρδη 0,76% για τον Nikkei, στις 19.789,81 μονάδες

Σε υψηλά 15ετίας το Χρηματιστήριο του Τόκιο – Κέρδη 0,76% για τον Nikkei, στις 19.789,81 μονάδες
Θετικά λειτουργούν οι εκτιμήσεις ότι η BoJ ετοιμάζει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας
Υψηλά 15 ετών κατέγραψε σήμερα, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο του Τόκιο, χάρη στις εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, Bank of Japan, ετοιμάζεται να υιοθετήσει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας προκειμένου να αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, όπως σημειώνουν αναλυτές στη χώρα.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα με κέρδη 149,27 μονάδων ή 0,76%, διαμορφούμενος στις 19.789,81 μονάδες, που αποτελεί το καλύτερο κλείσιμο από τις 19 Απριλίου του 2000.
Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 9,92 μονάδες ή 0,63%, στις 1.588,47 μονάδες.
Το Τόκιο αγνόησε την κακή συνεδρίαση στη Wall Street χθες και ξεκίνησε στο «κόκκινο», μετά τις ολοένα και πιο διαδιδόμενες φήμες ότι η BoJ ετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρων προκειμένου να αυξήσει τις τιμές, σε μια εποχή που η πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου έχει καταστήσει αναποτελεσματικό το τρέχον πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας.
Σήμερα, η κεντρική τράπεζα σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο τέλος της μηνιαίας συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου της, ότι οι τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις είναι ανύπαρκτες στην Ιαπωνία.
«Οι προσδοκίες σχετικά με το ενδεχόμενος μεγαλύτερης νομισματικής χαλάρωσης θα αυξηθούν πριν από τη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική της στα τέλη Απριλίου», επισημαίνει ο Takashi Hiroki, αναλυτής της Monex στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Σημειώνεται ότι η BoJ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 30 Απριλίου για την εξαμηνιαία έκθεσή της για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης