Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει καίρια τον τουρισμό - Δεν θα συμπράξουμε σε αυτή την καταστροφική επιλογή

ΝΔ: Η αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει καίρια τον τουρισμό - Δεν θα συμπράξουμε σε αυτή την καταστροφική επιλογή
Με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Σακελλαρίδη ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά
Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Σακελλαρίδη για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Ειδικότερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι /καθημερινά επιβεβαιώνονται, ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της κυβέρνησης, ο αυτοσχεδιασμός και η διαλυτική, και όχι δημιουργική, ασάφεια.
Όπως σημειώνει «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σακελλαρίδης, με τις δηλώσεις του στο Real Fm, άνοιξε πάλι θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δηλώνοντας ότι «η συζήτηση είναι ανοικτή, αυτό που έχει πει δηλαδή και η κα. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ»
«Είναι σαφές όσο και ξεκάθαρο ότι η ίδια η κυβέρνηση συντηρεί το θέμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και Δωδεκανήσιος στην καταγωγή, δεν γνωρίζει τι σημαίνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, την τοπική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας» επισημαίνει ο κ. Κόνσολας.
«Δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μεταβληθεί ή να διαχωριστεί το φορολογικό καθεστώς σε ένα νομό. Δεν γνωρίζει ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα πλήξει καίρια τον τουρισμό μας. Δεν γνωρίζει ότι οι λόγοι που επέβαλλαν τη θεσμοθέτηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, δεν έχουν εκλείψει» συμπληρώνει.
Τέλος τονίζει ότι η αποστροφή του κ. Σακελλαρίδη ότι ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, είναι ένα θέμα υπό ανοικτή διαβούλευση, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κρατά ανοιχτό το θέμα της αύξησης των συντελεστών.
«Τους προειδοποιούμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτή την καταστροφική επιλογή» καταλήγει ο κ. Κόνσολας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης