Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Βασικός καταλύτης για την πορεία του ευρώ η Ελλάδα - Το Grexident δεν έχει αποκλειστεί

Credit Agricole: Βασικός καταλύτης για την πορεία του ευρώ η Ελλάδα - Το Grexident δεν έχει αποκλειστεί
Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες παραχωρήσεις, προτού επιτευχθεί συμφωνία 
Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα θα παραμείνει ο βασικός καταλύτης για την πορεία του ευρώ, με τις ανησυχίες των επενδυτών να έχουν αναζωπυρωθεί, καθώς οι δανειστές υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Ελλάδα καλείται στις 9 Απριλίου να καταβάλει δόση 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, γεγονός που ασκεί νέες πιέσεις στην κυβέρνηση της χώρας.
Το ενδεχόμενο του Grexident δεν έχει ακόμα αποφευχθεί πλήρως, ειδικότερα σε περίπτωση που το προβληματικό μέλος της Ευρωζώνης δεν καταφέρει να ανταποκριθεί άμεσα στις οικονομικές υποχρεώσεις του, με την Credit Agricole, ωστόσο να εκτιμά πως μια τέτοια πιθανότητα δεν είναι εφικτή.
Οι ελληνικές αρχές έχουν πράγματι κάνει κάποιες σημαντικές παραχωρήσεις στα πλαίσια των τελευταίων διαπραγματεύσεων, υποστηρίζει η Credit Agricole, όπως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.
Προσθέτει, δε, πως στο τραπέζι τέθηκαν και ορισμένες φορολογικές αυξήσεις, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί τέτοιου είδους δεσμεύσεις προς τους δανειστές.
Ωστόσο, προτού διασφαλιστεί το κονδύλι, ύψους 7,5 δισ. ευρώ για τη διάσωση της χώρας, θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες παραχωρήσεις.
Παρά ταύτα, καθώς μια συμφωνία παραμένει φαινομενικά μη επιτεύξιμη, η αβεβαιότητα στις αγορές παραμένει και επηρεάζει τις προσδοκίες για το ευρώ σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης