Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Καταρχήν θετική η νέα ελληνική λίστα - Παραμένει ο κίνδυνος για capital controls και Grexit

Barclays: Καταρχήν θετική η νέα ελληνική λίστα - Παραμένει ο κίνδυνος για capital controls και Grexit
H βρετανική τράπεζα προβλέπει ύφεση -0,5% για την ελληνική οικονομία το 2015 και ανάπτυξη +1,1% το 2016
Bήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Βarclays τη νέα, εμπλουτισμένη 26σέλιδη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση, την Τετάρτη 1 Απριλίου.
"Το 26σέλιδο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί ένα ξεκάθαρο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί περιλαμβάνει αρκετές από τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων", τονίζουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον διακριτικό τίτλο "Greece: Another iteration, more to come".
Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, οι αναλυτές της Barclays, παρά τη νέα βελτιωμένη προσπάθεια, η 26σέλιδη λίστα δεν αποτελεί την τελευταία εκδοχή των ελληνικών προτάσεων, καθώς περιλαμβάνει ορισμένα στοιχεία τα οποία δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν.
Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται, προειδοποιεί η βρετανική τράπεζα, εκφράζοντας έντονους φόβους για την κλιμάκωση του φαινομένου των εκροών καταθέσεων.




Ταυτόχρονα η Barclays προειδοποιεί πως η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται, προβλέποντας μάλιστα πως θα βυθιστεί εκ νέου σε ύφεση κατά το τρέχον έτος, 2015.





Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα προβλέπει ύφεση -0,5% για την ελληνική οικονομία το 2015 και ανάπτυξη +1,1% το 2016.





Επίσης, διαμηνύει πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) στις ελληνικές τράπεζες.
Η Βarclays, μάλιστα, δηλώνει πως δεν αποκλείει πλήρως τον κίνδυνο... ατυχήματος για την Ελλάδα, ενός ατυχήματος που θα στοιχίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 3 Απριλίου 2015, 07:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης