Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso: Η κακή πολιτική κρατά πίσω την Ελλάδα – Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Barroso: Η κακή πολιτική κρατά πίσω την Ελλάδα – Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Ουτοπικές οι υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στους ψηφοφόρους της
Η κυβέρνηση της Ελλάδας έδωσε «εντελώς μη ρεαλιστικές» υποσχέσεις στους ψηφοφόρους της για να εκλεγεί, τις οποίες δεν μπορεί να εκπληρώσει, ανέφερε από την τηλεόραση του BBC ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.
Ο Barroso σχολίασε , ακόμα, πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στερείται εμπειρίας, ενώ τόνισε ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας είναι «απαράδεκτες και δεν δύναται να γίνουν αποδεκτές από τις άλλες χώρες».
Με το να επιτίθεται σε χώρες που προσπαθούν να την βοηθήσουν η Ελλάδα δυσχεραίνει την κατάσταση, επεσήμανε ο Barroso, προσθέτοντας ότι είναι καλό να θυμόμαστε ότι φτωχότερες χώρες δανείζουν την Ελλάδα, «οπότε η πρόταση για κούρεμα του χρέους είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους».
«Δεν ευθύνεται η Γερμανία, ούτε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ για τα προβλήματα της Ελλάδας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, για να αναφέρει στη συνέχεια ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι δομικά, η χαμηλά παραγωγικότητα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και για να καλέσει τη χώρα σε εφαρμογή των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων.
Χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία κατάφεραν να ξεπεράσουν τα μεγάλα τους προβλήματα και το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελλάδα.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να αποτρέπει την Ελλάδα να γίνει επιτυχημένη, εκτός από τις κακές πολιτικές, που έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα για τη χώρα», τόνισε συγκεκριμένα.
Αρνητικό συμβάν χαρακτήρισε ένα ενδεχόμενο Grexit, ωστόσο με τις επιπτώσεις αυτού ηπιότερες για τις αγορές, σε σχέση με ό,τι θα συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι αγορές έχουν σε μεγάλο βαθμό ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους.
Ένα Grexit θα έθετε, πάντως, σε αμφιβολία την ιδέα μιας οικονομικής ένωσης, δημιουργώντας «προηγούμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης