Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Ρωσία δεν αποτελεί εναλλακτική για την Ελλάδα – Η θέση της είναι στην Ευρωζώνη

Κομισιόν: Η Ρωσία δεν αποτελεί εναλλακτική για την Ελλάδα – Η θέση της είναι στην Ευρωζώνη
Ο έλληνας πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό, γι' αυτό άλλωστε έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Mina Andreeva
Η Ρωσία δεν αποτελεί εναλλακτική για την Ελλάδα, τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Mina Andreeva, αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο, Vl. Putin, σημειώνοντας ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι «υπάρχει ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι και δεν έχουμε επιπρόσθετα σχόλια σχετικά με την οποιαδήποτε επίσκεψη των ελληνικών αρχών που μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν αποτελεί εναλλακτική για την Ελλάδα» και ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη».
Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει αυτό και γι' αυτό άλλωστε έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών στις Βρυξέλλες, αλλά και με ευρωπαίους ηγέτες από την στιγμή της εκλογικής νίκης του κόμματός του στις 25 Ιανουαρίου.
Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, για τις οποίες ο έλληνας πρωθυπουργός έχει πει ότι «είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά», η M. Andreeva υπενθύμισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν στην τελευταία σύνοδο της 19ης Μαρτίου να τις διατηρήσουν μέχρι την πλήρη εφαρμογή των συνθηκών ειρήνης για την Ουκρανία που υπεγράφησαν στο Μινσκ.
«Δεν γνωρίζουμε για καμία αλλαγή στάσης από καμία κυβέρνηση σε σχέση με αυτό», τόνισε.
Σημειώνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης