Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Κύριε Τσίπρα, είσαστε θύτης - Συναίνεση σε τι; Σε αυτά που δεν γνωρίζουμε; - Η Ελλάδα δεν κυβερνάται

Σαμαράς: Κύριε Τσίπρα, είσαστε θύτης - Συναίνεση σε τι; Σε αυτά που δεν γνωρίζουμε; - Η Ελλάδα δεν κυβερνάται
H μη πληρωμή του ΔΝΤ είναι το τελευταίο βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη
(upd10)Να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου, κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην τρέχουσα διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έβαλε τη χώρα πιο βαθιά στο μνημόνιο και χωρίς χρήματα.
«Κύριε Τσίπρα, είστε θύτης και όχι θύμα» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Εάν έχετε την πρόθεση να προκαλέσετε πιστωτικό γεγονός, εμείς είμαστε 100% αντίθετοι. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τη χώρα».
Όπως επισήμανε ο κ. Σαμαράς με την προηγούμενη κυβέρνηση κανείς δεν ανησυχούσε εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ενώ η νέα κυβέρνηση προκάλεσε φυγή καταθέσεων, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία οδηγείται στην ύφεση.
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς παλεύαμε κάθε μέρα για να βγούμε από το μνημόνιο. Εμείς πέρυσι δώσαμε 400 εκ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση».
«Προτεραιότητα είναι να δίνουμε συντάξεις, όχι να τάζουμε και στο τέλος να μην έχουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
«Εάν θέλετε πραγματικά να γνωρίζουν οι πολίτες, θα έπρεπε να έχετε φέρει την παράταση του Μνημονίου στη Βουλή» διεμήνυσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Τσίπρα, «νέο μερκελιστή», κατηγορώντας τον ότι επί δύο μήνες η χώρα δεν κυβερνάται και πως η χώρα οδηγείται στην καταστροφή.
Ακόμη υποστήριξε ότι ο Τσίπρας δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση και μνημόνιο υπέγραψε και αγγλικό δίκαιο ενώ έχει αποδεχθεί μεγάλο μέρος του email Χαρδούβελη.
«Εθνική αξιοπρέπεια είναι να μην ζητάμε διαρκώς δανεικά» τόνισε σε άκρως αιχμηρό τόνο ο κ. Σαμαράς.
Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η μη πληρωμή του ΔΝΤ είναι το τελευταίο βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη
Ωστόσο ανέφερε ότι η ΝΔ θα συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε ορισμένα πακέτα μέτρων, τα οποία θα απελευθερώσουν τη ρευστότητα.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης βρίσκεται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ενα μέρος της θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στη ρήξη με την Ευρώπη.
Όσο αφορά τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του στενού συνεργάτη του, Σ. Παπασταύρου, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η Ελλάδα χρωστάει πάρα πολλά στον Παπασταύρου, μακάρι να είχαμε άλλους 10 σαν αυτόν» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψάχνει να βρει στη ΝΔ έναν νέο «Κατρούγκαλο»...
Τέλος σε ειρωνικό τόνο κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να κάνει πιο σύντομα καθώς δεν έχει πολλές μέρες...».

Δευτερολογία Σαμαρά: Κύριε Τσίπρα, ξυπνήστε γιατί καταστρεφόμαστε - Μνημόνιο είναι αυτό που υπογράψατε!
"Κύριε Τσίπρα, επιστρέψατε στον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης" διεμήνυσε, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.
Ζητάτε συναίνεση, αλλά δεν μας φέρατε τίποτα σήμερα στη Βουλή, τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
"Γιατί δεν φέρατε τα μέτρα και τις κοστολογημένες προτάσεις;", διερωτήθηκε με νόημα, για να καταγγείλλει πως η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο.
"Μνημόνιο λέγεται αυτό που υπογράψατε κύριε Τσίπρα!", τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε με νόημα "Για τον ΕΝΦΙΑ, κουβέντα κύριε Τσίπρα!".
Δεν δεχθήκαμε μειώσεις μισθών και συντάξεων, γι' αυτό δεν έκλεισε η τελευταία διαπραγμάτευση, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, για να επισημάνει πως το λόμπι της δραχμής στήριξε την κυβέρνηση.
Ξυπνήστε γιατί καταστρεφόμαστε, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει.
Μας φέρατε εδώ στη Βουλή, για να σας ακούσει η Αριστερή Πτέρυγα, σημείωσε, απευθυνόμενος εκ νέου στην κυβέρνηση.
Ο Juncker αγαπάει περισσότερο από κάθε άλλον την Ελλάδα, έσπευσε να επισημάνει ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για φουλ υποστήριξη της Χρυσής Αυγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. "Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα!", τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης